Invest In Your Investments

Willkommen DAX 30 og relativ momentum

leave a comment »

Hvis du løbende anvender UPSIDO.com til at træffe beslutninger på aktiemarkedet, så har du sikkert opdaget, at UPSIDO.com forandrer og udvikler sig. I sidste uge opdaterede vi applikationen med simpel teknisk analyse, der havde været kraftigt efterspurgt af vores brugere.

I dag kan vi så offentliggøre en ny opdatering, der blandt andet betyder, at du har nu kan se UPSIDO Ratings, regnskabstal etc. for de 30 største tyske selskaber. Derudover indeholder dagens opdatering en mindre rettelse af vores teknisk analyse side, samt en tilføjelse af relativ momemtum på alle aktier i applikationen.

Willkommen DAX 30

I forlængelse af vores tidligere udmeldelser udvider vi i 2010 vores univers af aktier. Dette betød, at vi for nogle uger siden sagde welcome FTSE 100 (de 100 største aktier på børsen i London) og nu siger vi willkommen DAX 30 (de 30 største aktier på børsen i Frankfurt). Indekset er hovedindekset i Tyskland og repræsenterer nogle af Europas største selskaber.

Du har sikkert, ligesom mange andre private investorer, adgang til at investere i tyske aktier fra din online netbank eller handelsplatform. Dette er også godt nok, men nu kan du også blive klogere på selskaberne inden du køber eller sælger dem. Dette er en enestående mulighed for at få indsigt i de største tyske selskaber og muligvis erstatte nogle nordiske aktier med disse glimrende tyske aktier. Ønsker du for eksempel eksponering mod energiselskaber (forsyning), så har Fortum i Finland hidtil været den eneste aktie vi har dækket. Men med tyske og engelske aktier kan du vælge mellem E.ON., Scottish and Southern Energy plc.

Men DAX 30 giver dig også mulighed for at undersøge nogle andre kendte mærkevarer og selskaber. Her er nogle interessante selskaber fra DAX 30…

(adidas – laver sportstøj og sko)

(Daimler – producerer kendte bilmærker som Mercedes)

(Deutsche Bank – stor kommerciel- og investeringsbank)

(Siemens – stort konglomerat med mange forskellige industriaktiviteter som f.eks. tog)

Relativ momentum

Den anden del af vores opdatering består af nogle få rettelser til vores nye teknisk analyse side, der blandt andet betyder, at vi har flyttet forklaringsteksterne ned i bunden af siden med teknisk analyse. Derudover har vi tilføjet relativ momemtum. Dette er et nøgletal, der viser accelerationerne i aktiekursen. Begge ting er noget vi har rettet  og tilføjet på anbefaling fra vores brugere.

Af ovenstående graf ses det, hvordan Siemens har oplevet stigende kurser med stigende acceleration. Dette betyder, at aktien er i opadgående trend med stigende acceleration. Generelt skal momentum tolkes således:

Er nøgletallet over nul betyder det, at aktien er i stigende trend på kort sigt (20 handelsdage). Har kurven samtidig positiv hældning så er trenden opadgående med forstærket styrke. Flader kurven ud betyder det stadig er aktien stiger, men nu er accelerationen nul og er kurven i positivt område med faldende hældning betyder det, at aktien stadig er i opadgående trend men med faldende styrke. Det er hele er så omvendt for når kurven er i negativt område. Tallet på 20 for Siemens betyder, fordi det er relativ momentum, at aktiekursen er steget med 20% på 20 dage heraf navnet momentum 20 dage. Vi håber, at det giver mening.

Dette var en forklaring af vores opdatering for Påsken. Vi ønsker dig en rigtig god Påske fra hele teamet bag UPSIDO.com.

Advertisements

Written by Peter Garnry

31. March 2010 at 10:49

Posted in Updates

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: