Invest In Your Investments

Cimber Sterling taber højde – men styrter flyet?

leave a comment »

I morges vågnede mange aktionærer i Cimber Sterling op til en noget sørgelig nyhed. Selskabet nedjusterer kraftigt forventningerne til omsætningen og indtjeningen. Dagens nyhed bekræfter blot de tanker vi kom med i et tidligere blogindlæg omkring den katastrofale børsnotering af Cimber Sterling.

Med dagens nyhed kan man vist godt konkludere flere ting i relation til vores tidligere blogindlæg.

  1. Selskabets initiale udbudskurs på 20-24 kr. pr. aktie var håbløs overvurderet (de 10 kr. pr. aktie som prisen på aktierne endte på er måske endnu også i overkanten selv indregnet forudsætningerne på daværende tidspunkt.
  2. Det er ikke klogt at sende et stresset selskab på fondsbørsen, da negative nyhedsstrømme omkring selskabet kan få katastrofale konsekvenser i form af negativ PR (ledende til svagt salg af billetter) og nervøse potentielle investorer.
  3. Cimber Sterling har/havde signifikant den dårligste finansielle styrke af de børsnoterede flyselskaber i Norden. En Altman Z-score på 2,7 lige nu indikerer stor sandsynlighed for konkurs med mindre selskabet hurtigt får positive pengestrømme og tilført ny kapital til at styrke balancen. Kurs indre værdi var i går 0,75 og med dagens nuværende fald i aktiekursen er K/I værdi nu på 0,56, hvilket snart begynder en meget alvorlig situation for selskabet – markedet tror ikke længere på selskabet.
  4. Cimber Sterling er det mindste effektive flyselskab i Norden og deres forretningsmodel virker skrøbelig. Norwegian er kongen i Norden med særdeles effektiv og rentabel forretningsmodel. Deres prispres presser alle andre i luftrummet og hvis ikke de nordiske stater holder hånden under SAS, vil SAS snart opleve meget alvorlige problemer, der går langt ud over fagforeningernes realitetssans. Finnair er også presset men deres guldæg (ruterne til Asien) kan få selskabet tilbage på banen.

Desværre er den overordnede konklusion, at selskabet ikke i starten af 2010 har kunnet gøre vores tidligere indlæg til skamme, som vi ellers håbede på, da vi ønsker alt det bedste for selskabet.

Advertisements

Written by Peter Garnry

24. February 2010 at 12:23

Posted in Stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: