Invest In Your Investments

Investeringsforeninger er et fordyrende engrosled

leave a comment »

Velkommen i det nye år til alle brugere af UPSIDO.com og læsere af vores populære blog.

Et nyt år markeres ofte inden for investering ved, at et utal af banker og analytikere profilerer sig ved at udgive forudsigelser omkring det nye år. Det er fristende, at følge strømmen og komme med vores meninger omkring fremtiden. I stedet for dette, vil vi henvise til følgende to forudsigelser af Saxo Bank for 2010:

Med ovenstående forudsigelser af 2010 fra Saxo Bank, kan vi i stedet skrive om andre relevante emner for 2010.

Gør-det-selv investering er det nye Dell

Før Dell Inc. var markedet for køb af hjemme-computere et dyrt og kompliceret projekt for den private person. Markedet var præget af mange engrosled, der hver især skulle have deres profit og dermed kunne man kun købe computere i dyre detailkæder som Fona, Elgiganten etc. Efterfølgende kom Internettet og banede vejen for en ny distributionskanal og forretningsmodel – Dell’s succes var født. Dell formåede at springe flere engrosled over og kunne sende besparelsen videre til forbrugerne. Det blev pludselig meget hurtigt billigt og nemt at købe en computer, samt efter eget ønsker og behov.

På samme måde har Internettet født nye tiltag på investering med rendyrkede online-børsmæglere som Nordnet, Saxo Bank, E*Trade etc., der ligesom Dell har gjort det muligt selv at handle aktier billigt og dermed gøre det arbejde som investeringsforeningerne tager sig dyrt betalt for.

Investeringsforeninger løser forskellige opgaver, og en af dem kan være spredningsopgaven, men man skal gøre sig klart, at det er et omkostningsforøgende mellemled, siger Kim Valentin.

Med de rigtige informationssystemer og en billig brugervenlig handelsplatform kan du som privat investor tage ansvaret for dine egne investeringer. For den der har modet til at sætte sig ind i investering er der mange penge at spare, som ellers går til de dyre investeringsforeninger. Det er vores håb, at kombinationen af nye intelligente informationssystemer og billige online-børsmæglere vil skabe den samme forandring af markedet som Dell gjorde i computermarkedet for private personer.

Uden, at det ikke går hen og bliver for ensidigt, skal investeringsforeninger også have lidt ros med på vejen. Hvis du ønsker eksponering mod Asien eller andre vækstmarkeder er investeringsforeningerne på nuværende tidspunkt den eneste fornuftige løsning. Men mon ikke teknologien og mulighederne om nogle år vil ændre dette?

Advertisements

Written by Peter Garnry

11. January 2010 at 18:45

Posted in Investing, Stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: