Invest In Your Investments

3. kvartal 2009 bliver afgørende

leave a comment »

Forbrugertillidsindikatorer, indkøbschefernes forventning til fremtiden, arbejdsløshedstal, inflation, klimadebat, underskud på betalingsbalancen, svækket dollar, færre banklån til virksomheder, faldende investeringer mv. Alt sammen bliver blæst ud i finansnyhederne på TV, radio og web. Den ene kommentator efter den anden bliver sat foran kameraet til at vurderer dit og dat.

“Tror du, at recessionen er overstået?”

“Baseret på forbrugertilliden og stabilisering af priser, samt mange gode forårstegn i USA, forventer vi helt sikkert, at recessionen er slut nu og det vil gå fremad. Vi anbefaler vores kunder at øge risikoen.”

Alt sammen er varm snak. Der er kun EN TING, der tæller nu og det er virksomhedernes omsætning og bundlinje for 3. kvartal 2009. Der er lagt op til en vaskeægte gyser. I dag kom Nokia (Nordens næststørste virksomhed) med regnskab og det var ikke godt – ja faktisk det første kvartalunderskud siden 1996.

Nokia_HQ(Nokias imponerende hovedkontor i Helsinki)

En ting er sikkert. Centralbankerne har holdt en hånd under priserne ved kvantitativt at pumpe milliarder af likviditet ud i markedet. Dermed forventer vi, at omsætningen vil være stabiliseret og måske stiger lidt i forhold til 2. kvartal 2009. Indtjeningen der bliver den vigtigste indikator er et stort spørgsmålstegn. 2. kvartal 2009 gav ikke noget entydigt svar på om indtjeningen er stabiliseret i virksomhederne. Nedenstående kan I se to indeksede grafer over udviklingen i omsætningen og indtjeningen i de 60 største nordiske virksomheder.

omsætning_q2_2009

indtjening_q2_2009

Vi følger naturligvis udviklingen tæt i 3. kvartal. Derudover lovede vi en artikel om vores nye sektorrisiko værktøj – den er på trapperne. Samtidig vil vi gerne gøre reklame for vores artikelserie “Investeringshjælp”. Den er på ingen måde død og næste “afsnit” i serien vil snart komme og det vil handle om, hvordan man analyserer et selskab på nøgletal og regnskabstal.

Advertisements

Written by Peter Garnry

15. October 2009 at 17:04

Posted in Stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: