Invest In Your Investments

De private investorers aktiehandel er steget med 57%

leave a comment »

I dag kom der tal på aktiehandlen for september måned. De private handlede aktier for 8,1 mia. kr. fordelt på 152.700 handler. Antallet af handler var en mindre tilbagegang i forhold til august måned, der havde 175.400 handler. Nedenstående graf viser udviklingen i antal aktiehandler på NASDAQ OMX Copenhagen siden august 2007. Den blå kurve er de faktiske tal, mens den røde kurve er antal handler løbende 12 måneder.

privates_aktiehandel_på_nasdaq_omx_københavnKilde: VP Securities A/S

Ser man på antallet af aktiehandler løbende 12 måneder, så er antallet af aktiehandler steget med 57% de seneste 12 måneder. Grafen bekræfter endnu en gang, at den underliggende udvikling i aktiemarkedet går mod, at flere private handler selv. De vil og gør det selv. En lignende udviklingen har fundet og finder stadig sted i USA, hvor den private aktiekultur er flere årtier foran Danmark og resten af Norden.

Finanskrisen har imidlertidigt brudt de gamle tillidsbånd vi havde til den finansielle sektor. Forhåbentlig vil gør-det-selv investeringskulturen vokse hastigt herfra. Vi har en drøm i UPSIDO.com om, at vi kan understøtte denne udvikling, ved at stille det bedste produkt tilrådighed for dem, der ønsker at investere selv. Vi har også en drøm om, at fremtidige kunder/brugere kan “uddanne sig selv” gennem en lærerig E-learning platform smeltet sammen i vores produkt. Udover at private kan gøre det mindste lige så godt som de professionelle, så giver det også en anden tryghed at vide hvordan ens formue er placeret. Ydermere giver det selvtillid at forvalte sine egne penge.

Advertisements

Written by Peter Garnry

1. October 2009 at 17:45

Posted in Stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: