Invest In Your Investments

Er der penge i det?

leave a comment »

Forleden talte jeg med en kvinde, som jeg aldrig tidligere havde mødt. Hun var flink og spurgte venligt ind til, hvad jeg lavede. Hertil svarede jeg, at jeg var iværksætter og sammen med nogle fantastiske medstiftere og medarbejdere, havde udviklet et produkt, der kan hjælpe private aktieinvestorer med at træffe bedre beslutninger på aktiemarkedet. Samtalen flød frem og tilbage omkring, hvad produktet specifikt kunne, selskabets fremtidsplaner mv. Men et spørgsmål har hængt i luften siden hun stillede det.

Er der penge i produkter til private investorer?

For almindelige personer der aldrig har handlet med aktier eller ligefrem læst lidt om det, kan denne verden forekomme fjern og uden proportioner. Jeg gik tilbage til vores markedsdatabase for at finde de eksakte tal frem omkring markedet for private aktieinvestorer.

aktiehandel(billede af forskellige markedsinformationer på NASDAQ børsen – den største elektroniske fondsbørs i verden)

330 mio. kr. om dagen

De sidste fire måneder har danske private aktieinvestorer handlet aktier for i gennemsnit 7 mia. kr. om måneden. Eller hvad der svarer til 330 mio. kr. per handelsdag! Selvfølgelig skal beløbet sammenholdes med den samlede handelsvolume på 260 mia. kr. om måneden. Sagt med andre ord, de privates aktiehandel på 7 mia. kr. om måneden udgør kun 2,7% af den samlede handel.

Men de privates aktiehandel er faktisk et meget stort beløb og væsentlig større end de fleste danskere går rundt og regner med. Disse 7 mia. kr. faciliteres gennem børsmæglere og mange af disse handler bygger på information, hvad enten den kommer finansportaler, bankanalytikere, TV, avisen eller online produkter som UPSIDO.com. Men en ting er i hvert fald sikkert og det er: Der er penge i private aktieinvestorer. Og det vil blive et endnu større marked i fremtiden, da vi langsomt vil bevæge os tilbage til den investorkultur vi havde før 2. Verdenskrig, hvor private tog langt større ansvar for deres investeringer og stolede mindre på pengeforvaltere.

Advertisements

Written by Peter Garnry

24. August 2009 at 20:32

Posted in Investing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: