Invest In Your Investments

Vix-indekset og virksomhedernes indtjening varsler nye tider

leave a comment »

I den seneste tid har vi skrevet meget om vix-indekset og virksomhedernes indtjening, men vi har gjort det med god grund. Begges udvikling er en god indikator og måske bedste værktøjer til at fastslå retningen og temperaturen på de finansielle markeder.

Tidligere blogindlæg om vix-indekset:

21. maj 2009 – “VIX = frygtens indeks…men kan det bruges til noget?

18. juni 2009 – “VIX – står vi ved en korsvej?”

Senest har vi skrevet om de 60 største børsnoterede selskabers 2. kvartalsregnskaber og hvordan udviklingen har været i omsætning og indtjening. De seneste tal viser stor usikkerhed om retningen i indtjeningen. Vi kan dog konkludere, at faldet i indtjeningen umiddelbart er stoppet og såfremt der et fald i indtjeningen i 2. kvartal sammenlignet med 1. kvartal, når vi har alle tallene på plads, så bliver det meget lidt. Lige nu viser tallene en nedgang i indtjeningen på 10,7%, men hvis vi får et fald i indtjeningen, tror vi det bliver nærmere 5-10%.

resultat_q2_2009

Kilde: UPSIDO.com

Så der er optimisme at sporre i indtjeningsudviklingen. Hvad med VIX-indekset?

vix_july_2009

Kilde: Yahoo Finance

Ovenstående graf viser udviklingen i VIX-indekset de seneste to år. Indekset handles lige nu i 23,47, hvilket indikerer, at vi nu har mindre forventet volatilitet end dagene op til Lehman Brothers konkurs. Markedet er dermed vendt tilbage til niveauer før krisen for alvor blev kritisk. Efter regnskabssæsonen gik i gang er indekset faldet fra ca. 30 til 23,5, hvilket indikerer, at optionshandlerne vurderer, at regnskaberne indikerer, at bunden i krisen nu er nået og det vil gå fremad herfra.

I vores optik er den store joker stadig indtjeningsudviklingen og specielt inflationen. Begynder den amerikanske centralbanks intervention i markedet at generere inflation vil det presse renterne opad, hvilket vil presse aktiekurserne. Så alle brikkerne er endnu ikke faldet på plads, men det ser bestemt bedre ud, end det har gjort længe.

Advertisements

Written by Peter Garnry

23. July 2009 at 16:00

Posted in Stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: