Invest In Your Investments

Opdatering: usikkerhed om indtjeningen i 2. kvartal

leave a comment »

Det er ikke længere siden end i fredags, at vi udgav en analyse om virksomhedernes foreløbige sande tilstand, men allerede nu ser det ud til, at vi må korrigere de foreløbige tal og dermed også konklusionen.

Vi har de seneste 2-3 dage fået yderligere regnskaber ind fra SEB, Svenska Handelsbanken, Nordea Bank, Volvo, Tele2 og alene disse fem regnskaber har tippet de akkumulerede indtjeningstal i negativ retning. I skrivende stund viser tallene nu, at indtjeningen faldt ca. 3% i forhold til 1. kvartal. I fredags kunne vi konstatere en foreløbig fremgang på 12,2%. Efterhånden som vi får tallene ind vil vi naturligvis korrigere og opdatere tallene samt de afledte konklusioner.

Det bliver spændende at se, hvor meget tallene ændrer sig over den kommende tid, men det kan godt tænkes at omsætningen og indtjeningen faldt mere end man skulle tro – i hvert fald kommer StatoilHydro og A.P. Møller – Mærsk til at trække ned med stærk forværret indtjening og omsætning i 2. kvartal.

Ender de akkumulerede tal med at blive værre end først antaget, så er det en mavepuster til aktiemarkedet og dermed vil usikkerheden og volatiliteten i markedet fortsat være høj helt frem til 3. kvartalsregnskaberne.

Advertisements

Written by Peter Garnry

22. July 2009 at 09:38

Posted in Stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: