Invest In Your Investments

Ny svineinfluenza opdaget: regulering af finansmarkederne

leave a comment »

Vi har hørt mange tåbelige forslag fra de diverse politikere omkring regulering af finansmarkerne. Et eksempel var et dansk forslag om at sætte et loft over bankdirektørernes lønninger på 2,5 mio. kr. Kan man krænke aktionærernes private ejendomsret mere?

Regulering af bankdirektørers lønninger, mængden af udlån til virksomheder, derivatprodukter, centralbankernes beføjelser over for bankerne, redning af banker, bil- og forsikringsselskaber og lignende kryber henover markedsøkonomiernes blodbane, finansmarkederne, med en hast og struktur, der minder om nutidens svineinfluenza. Findes der en kur?

Vores positive holdning til derivatmarkederne heriblandt CDS-markedet og argumentation for, hvordan dette selvregulerende finansmarked er kommet tørskoet igennem krisen, er blevet hørt af medierne.

Senest er vi blevet nævnt på 180Grader.dk, i en artikel “Dansk direktør: Geithners reguleringsplan er malplaceret” omhandlende den amerikanske finansminister, Timothy Geithners, forsøg på at regulere de fungerende derivatmarkeder. Forhåbentlig formår derivataktørerne at overbevise den amerikanske Kongres om CDS-markedets selvregulerende mekanisme, der er så langt mere effektivt end det, som myndighederne nogensinde vil kunne skabe.

Advertisements

Written by Peter Garnry

13. July 2009 at 08:03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: