Invest In Your Investments

VIX – står vi ved en korsvej?

leave a comment »

Siden bunden i S&P 500 den 9. marts er indekset steget fra kurs 676,53 til den seneste top den 12. juni i kurs 946,21, hvilket svarer til en kursstigning på 39,86%. Denne kraftige stigning var indregnet i optionspriserne på S&P 500 indekset, hvilket VIX-indeket også indikerede i foråret.

Som vi skrev i et tidligere blogindlæg om VIX-indekset, så er et stigende VIX-indeks ofte korreleret med fald i S&P 500. Og de seneste fald i VIX-indekset, se nedenstående graf, har også passet med det stigende S&P 500 indeks.

vixKilde: Yahoo Finance

VIX-indekset befinder sig lige nu i kurs 31,54, hvilket stadig er betydelig højere end det normale. Kursen indikerer samtidig, at markedet kan opleve udsving i priserne på 9,1% enten op eller ned inden for de næste 30 dage. Der er altså stadig betydelig risiko i markedet og de seneste fem dage er VIX-indekset faktisk steget over 10%.

Vi står dermed ved en korsvej. Usikkerheden er stadig enorm sammenlignet med normale perioder og vi har stabiliseret os på et niveau omkring 30, hvilket er uhørt højt. Dette er vigtigt at have for øje inden man går ind i markedet igen. Usikkerheden i markedet er stadig intakt.

Hvad tror du – skal vi op eller ned?

Advertisements

Written by Peter Garnry

18. June 2009 at 14:50

Posted in Stocks

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: