Invest In Your Investments

Eksponering mod de rigtige sektorer er vigtigt for dit afkast

leave a comment »

I maj 2009 blev UPSIDO.com anvendt i en velskrevet artikel af Villy Asaa i Dansk Aktionærforenings medlemsblad Aktionæren.

Pointen i artiklen er, om man har den rette sammensætning i sin portefølje, der tager hensyn til konjunkturernes op- og nedture. Konklusionen er, at cykliske aktier ofte stiger meget voldsomt, når konjukturerne begynder at gå op igen. Erfaringen viser, at udsvingene i produktionen af kapitalgoder (bygninger, maskiner, flyvemaskiner og redskaber) er større end for forbrugsgoder (biler, TV mv.), der igen er større end konsumentvarer (øl, dagligvarer mv.). Netop de cykliske aktier har fået større tab i den økonomiske krise. I artiklen fremhæves følgende aktier i C20-indekset, som værende cykliske aktier og dermed mulige kandidater til store kursstigninger, når økonomien vender igen.

aktionæren

Kilde: Aktionæren, maj 2009

Vi vil ikke videregive flere pointer fra den glimrende artikel, men i stedet opfordre dig til at læse hele artiklen – vækstaktier og cykliske aktier kan være på vej tilbage.

Med udgangspunkt i artiklens gode pointer, lidt sund fornuft og mod på at tænke i sektorsammensætning, kan du forbedre dit afkast markant. Vi er selv tilhængere af, at man tænker over ens sektoreksponering i porteføljen, hvorfor vi beregner denne for kunder af UPSIDO.com. Men for at udnytte mulighederne inden for de forskellige sektorer kræver det et vist overblik, hvilket vi leverer med vores sektoroverblik.

Vi håber, at du føler dig lidt klogere på sektorernes betydning for porteføljen efter, at du har læst dette indlæg samt Villy Asaas glimrende artikel.

Advertisements

Written by Peter Garnry

10. June 2009 at 12:44

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: