Invest In Your Investments

Ny opdatering: Industri Peers + Sektor Overblik

leave a comment »

I overensstemmelse med vores vision om løbende opdateringer og forbedringer har vi i dag  lagt forskellige opdateringer op. Af væsentlige nye opdateringer kan nævnes:

(Nyt overblik over konkurrenter)

industry_peersOvenstående ses de selskaber, der ligger i samme branche som Novo Nordisk. Overblikket giver kursudviklingen på de nærmeste peers målt på markedsværdi. Derudover får man hurtigt et overblik over UPSIDO Rating på selskaberne (dvs. deres fundamentale styrke). Dernæst kan man se alt fra forrentning af egenkapital til overskudsgraden.

Diskussion af peergruppe

Vi definerer “konkurrener/industry peers” som de tætteste selskaber målt på markedsværdi med den samme GICS-kode (Morgan Stanley internationalt anerkendte selskabsklassifikationskoder.

Men Lundbeck og Novo Nordisk konkurrerer ikke mod hinanden, så hvorfor skal jeg sammenligne disse to? Det er da en dårlig peer ville nogen måske indvende.

Vores argument er følgende. Vil du eller investerer du allerede i for eksempel Lundbeck, så kan det godt være, at den direkte konkurrent ikke er Novo Nordisk. Men som privat investor investerer du i medicinalsektoren og her skal du se på alle dine alternativer i samme sektor. Ønsker du eksponering i medicinalindustrien, så skal du finde den bedste aktie (til prisen naturligvis). Derfor skal Lundbeck sammenlignes med Astra Zeneca og Novo Nordisk. Den hurtige konklusion af UPSIDOs konkurrentoverblik er, at Lundbeck har den laveste overskudsgrad og laveste forrentning af egenkapitalen. Det kan derfor være værd at overveje sine Lundbeck aktier og måske finde endnu bedre medicinalaktie – f.eks. AstraZeneca.

De andre opdateringer som for eksempel sektor overblik kan I selv se her.

Advertisements

Written by Peter Garnry

21. May 2009 at 16:49

Posted in Updates

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: