Invest In Your Investments

Venturefinansierede virksomheder præsterer bedst

leave a comment »

I går kunne man på borsen.dk læse en artikel, der henviser til Vækstfondens nye analyse “Venture skaber vækst” af venturefinansierede virksomheder.

seedmoneyKilde: iltechpartner.org

Konklusionerne i analysen er:

  • Aktive venturekapitalfinansierede virksomheder har skabt 8.000 nye arbejdspladser siden 2005.
  • Den årlige vækst i beskæftigelsen i disse virksomheder har været på 15 procent, hvilket skal ses i forhold til en vækst på 5 procent i den private beskæftigelse.
  • Årlig eksportvækst på 25 procent.

Resten af konklusionerne kan findes i analysen. Tallene virker imponerende, men umiddelbart ligner det ikke, at Vækstfonden diskuterer muligheden for positiv-bias “overlevelses-bias”. Det vil sige, at hvis de havde medtaget alle de venturekapitalfinansierede virksomheder, der i perioden er gået konkurs ville nettoeffekten måske ikke være ligeså signifikant.

Derudover eksisterer der en anden velkendt problemstilling i præstationsmåling af ventureinvesteringer, der heller ikke indgår i diskussionen af tallene. Nemlig, at de virksomheder der har fået venturekapital netop fik den, fordi de havde de mest lovende udsigter. Denne problematik kan man læse meget mere om i venturekapital litteraturen.

Når det så er sagt, så er vi meget positive over analysens konklusioner, fordi vi kan relatere dem til UPSIDO.com. Vi er selv venturekapitalfinansieret og det har mange positive effekter på måden, man vælger at drive sin forretning. Venturekapitalisterne er med til at presse ledelsen til at vise resultater og den ledelsesmæssige sparring har stor nytteværdi for uerfarne iværksættere.

Advertisements

Written by Peter Garnry

14. May 2009 at 12:26

Posted in Other

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: