Invest In Your Investments

Hvordan finder du vækstaktier?

leave a comment »

Virksomheder med høj vækst har siden kapitalmarkedernes begyndelse fascineret investorer. Vi kender alle eventyr som Apple, Microsoft og Google, der i dag alle er virksomheder, der omsætter for mere end 100 mia. DKK. Vækst tiltrækker mange investorer, fordi virksomhedernes aktier har potentiale til store afkast. Men vækst kommer med en pris, og den er ofte høj i forhold til virksomhedens nuværende indtjening. Vækstaktiers høje kurser afspejler investornes forventning til den fremtidige vækst.

Nedenstående graf viser kursviklingen i Apple fra 1981-2007. Det samlede afkast var i perioden på 5.306,53%, hvilket betyder, at 10.000 DKK investeret i 1980 ville have været 530.653 DKK værd i 2007. Det svarer til et afkast på 16,5% p.a. i hele perioden sammenlignet med 9,5% p.a. for hele S&P500, der er det ledende aktieindeks i USA over de 500 største aktier på NYSE og NASDAQ OMX.

appleKilde: finance.google.com

Private investorer bør have en del af deres portefølje i vækstaktier, men det er vigtigt, at andelen ikke bliver for høj, fordi en investeringsstrategi baseret på vækst er for ensidig og risikobetonet. Den rette andel af vækstaktier afgøres af ens præference for risiko. Vækstaktier fås typisk i to kategorier:

En nem måde at finde vækstaktier i UPSIDO, der er i samme kategori som Renewable Energy Corporation, er ved at vælge “Strategier” under menupunktet “Værktøjer”. Herefter vælger man strategien “Vækst”. Herefter fås aktier, der historisk har haft en høj vækst i omsætningen år efter år. Derudover fravælges virksomheder med negativ indtjening. Et andet vigtigt kriterie i strategien er, at væksten i omsætningen det seneste kvartal i forhold til sidste år skal være positiv – det vil sige modellen fravælger selskaber, der ikke viser robusthed i væksten på den korte og lange bane. Nedenstående kan I se et lille udvalg af de aktier, der matcher disse kriterier. 

strategy

Det ses, at der er to danske aktier i vores lille udklip, der opfylder kriterierne for profitable vækst.

  • Simcorp – leverandør af risikostyringssoftware til den finansielle sektor
  • Vestas Wind Systems – verdens førende producent af vindmøller

Dette var en lille demonstration af, hvor hurtigt og nemt man kan finde profitable vækstvirksomheder.

Advertisements

Written by Peter Garnry

15. April 2009 at 15:17

Posted in Features

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: